Άγης Κελπέκης

«Railway slums travelling»

[2017]

“Διασχίζοντας με τρένο τις αχανείς περιοχές της περιφέρειας του Δελχί… εμφανίζονται οι παραγκουπόλεις των σιδηροδρόμων. Αποτέλεσμα της εσωτερικής μετανάστευσης απο την ύπαιθρο στις μεγάλες πόλεις. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι εξαιρετικά άσχημες. Μολυσμένο περιβάλλον, παιδική θνησιμότητα, ατυχήματα.

Παρά την τεράστια υποβάθμιση της ζωής… Οι παραλλαγές των κατασκευών και χρωμάτων οι διακοσμήσεις με λαμπιόνια, οι συνθέσεις των υλικών, δημιουργούν σκηνικά μιας φανταστικής παράστασης που δηλώνει -όπως συχνά βλέπουμε στις παραγκουπόλεις του κόσμου- δίψα για ζωή και έκφραση ελευθερίας.

Οι διάφορες σκηνές και τα συναισθήματα που προκάλεσαν δημιούργησαν μουσικά μοτίβα απο ζουρνάδες και ασκαύλους.

O Άγης Κελπέκης σπούδασε αρχιτεκτονική και πολεοδομία στο Παρίσι, Γαλλία, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70. Είναι καλλιτέχνης πολυμέσων που έχει συμμετάσχει και δημιούργησε ένα μεγάλο αριθμό των οπτικοακουστικών έργων και performances. Τα έργα του στη ζωγραφική, εγκαταστάσεις, πειραματικές ταινίες, video art και μουσικού αυτοσχεδιασμού έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα [Γκαλερί "Πολύπλανο", Γκαλερί "Εύμαρος", "Κέντρο Τέχνης Ιλεάνα Τούντα", Πινακοθήκη Κυκλάδων, φεστιβάλ περιοδικoύ "Βαβέλ", "Anima Syros festival", Synch festival, φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίσς Ερμούπολης] και στο εξωτερικό στο Παρίσι [Centre Pompidou] και αλλού.

Φωτογραφίες: Katy Kavanaugh

 

Logo InsideOut

 

aigidaPng

 

Mega 3D Mapping στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου // Πλ. Τσιροπινά Σάββατο 29 Ιουλίου // 21.30

Με τη συνδιοργάνωση των

 

perifereia
dimos

 

Social Media

 

facebook

instagram

instagram

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter της ιστοσελίδας μας για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και νέα του Eye's Walk Digital Festival.

Contact us

Email at: info [at] eyeswalk [dot] gr
Όνομα - επώνυμο(*)
Please type your full name.

E-mail(*)
Invalid email address.

Κείμενο Μηνύματος
Invalid Input

Captcha(*)
Invalid Input