Εύα Ματσίγκου

«Hom/m\e»

[2017]

“Το Ηom/m\e είναι ένα ποίημα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του, ένα κολάζ από ‘objet trouvé’. Ένα οπτικοακουστικό χακάρισμα της πραγματικότητας που άλλοτε σε ανακουφίζει κι άλλοτε σε αναστατώνει.

Η θέα από την κάποτε σπηλιά του Φερεκύδη είναι μια χωματερή και σακούλες που πετούν ονειρικά στον αέρα. Οι ξερολιθιές στις πλαγιές, χειρουργικά ράμματα. Οι ανεμογεννήτριες, ένα «εικαστικό» αποτύπωμα του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον… Από πού κι ως πού στο Νεώριο παίζει Gino Paoli; Γιατί αποκλείεται να είναι ηθοποιοί οι άνθρωποι στα Βαπόρια; Τί θα ‘λεγε άραγε για όλα αυτά ο πατέρας της ψυχανάλυσης; Στο βίντεο μιλάει ο Sigmund Freud [ηχητικό ντοκουμέντο του 1938]”

H Εύα Ματσίγκου έχει σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Μουσικών Σπουδών και έχει Δίπλωμα Φλάουτου. Το “Hom/m\e”, πραγματοποιήθηκε στο artist residency Syros Sound Meetings “Sound/Word”, 2016.

Φωτογραφίες: Μαρία Μέρκου

 

 

Η Εύα Ματσίγκου με έμπνευση από τον τίτλο της παραγωγής μας “Inside Out” απαντά στο ερώτημα : «Τι κρύβεις μέσα σου που θα ήθελες να το αποκαλύψεις;»

 

Logo InsideOut

 

aigidaPng

 

Video Installation Art στο Πανεπιστήμιο Νοτίου Αιγαίου // Ερμούπολη Σάββατο 29 Ιουλίου // 21.30

Με τη συνδιοργάνωση των

 

perifereia
dimos

 

Social Media

 

facebook

instagram

instagram

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter της ιστοσελίδας μας για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και νέα του Eye's Walk Digital Festival.

Contact us

Email at: info [at] eyeswalk [dot] gr
Όνομα - επώνυμο(*)
Please type your full name.

E-mail(*)
Invalid email address.

Κείμενο Μηνύματος
Invalid Input

Captcha(*)
Invalid Input

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes