Αλίκη Αρναούτη

“Mare Internum”

[2016]

"Τέσσερα video installation με τη χρήση QR Codes για προβολή σε smartphones πλέκουν μια αλληγορική ιστορία για την αρχή του 21ου αιώνα στην Ευρώπη. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο αντίστροφος παραλληλισμός του μύθου της αρπαγής της Ευρώπης και της κεντρικής ιδέας της Μεγάλης Χίμαιρας του Καραγάτση σε συνδυασμό με το φλέγον προσφυγικό ζήτημα των τελευταίων χρόνων."

H Αλίκη Αρναούτη είναι αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (Ε.Κ.Π.Α.) και κάτοχος Master of Arts στη Σκηνογραφία- Ενδυματολογία (Royal Central School of Speech and Drama, Univeristy of London). Εργάζεται σαν visual artist (video installation, net based installation, installation και video art) και σαν ανεξάρτητος φωτογράφος και video maker στην Ελβετία και στην Ελλάδα. Έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε παραστάσεις θεάτρου και χοροθεάτρου στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής με τον ζωγράφο π. Στ. Σκλήρη και σκηνογραφίας και ενδυματολογίας με την Λ.Χρυσικοπούλου. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ελβετία, Αυστρία, Γαλλία και Γερμανία.

 

kato-apo-tin-proti-paragrafo

 

Το video art “Mare Internum” παρουσιάστηκε ως κομμάτι του site specific installation “Europass” πάνω σε νεοκλασικά κτήρια και στο δημόσιο χώρο στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Σύρος-Πολιτισμός»

Φωτογραφίες: Λίλα Κικαρέα, Αγγελική Κοκολοπούλου, Μαρία Ρηγανιά.

Final EUROPASS 12

5-9 Ιουλίου 2016

Ιστορικό Κέντρο Ερμούπολης

Με τη συνδιοργάνωση των

dhmos

perifereia

Δήμος Σύρου Ερμούπολης

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

Social Media

 

facebook

instagram

instagram

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter της ιστοσελίδας μας για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και νέα του Eye's Walk Digital Festival.

Contact us

Email at: info [at] eyeswalk [dot] gr
Όνομα - επώνυμο(*)
Please type your full name.

E-mail(*)
Invalid email address.

Κείμενο Μηνύματος
Invalid Input

Captcha(*)
Invalid Input

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes