Αλίκη Αρναούτη

“Sparus Aurata/Mare Internum”

[2016]

"To video art "Sparus Aurata" ανήκει στην τετραλογία “Mare Internum” όπου η καλλιτέχνης πλέκει μια αλληγορική ιστορία για την αρχή του 21ου αιώνα στην Ευρώπη. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο αντίστροφος παραλληλισμός του μύθου της αρπαγής της Ευρώπης και της κεντρικής ιδέας της Μεγάλης Χίμαιρας του Καραγάτση σε συνδυασμό με το φλέγον προσφυγικό ζήτημα των τελευταίων χρόνων."

To video art “Sparus Aurata” αποτελεί και αλληγορία για τον τρόπο που ο σύγχρονος πολιτισμός τεμαχίζει και αναδιανέμει τον πλούτο και στην ουσία τον ίδιο τον άνθρωπο.

H Αλίκη Αρναούτη είναι αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (Ε.Κ.Π.Α.) και κάτοχος Master of Arts στη Σκηνογραφία- Ενδυματολογία (Royal Central School of Speech and Drama, Univeristy of London). Εργάζεται σαν visual artist (video installation, net based installation, installation και video art) και σαν ανεξάρτητος φωτογράφος και video maker στην Ελβετία και στην Ελλάδα. Έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε παραστάσεις θεάτρου και χοροθεάτρου στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής με τον ζωγράφο π. Στ. Σκλήρη και σκηνογραφίας και ενδυματολογίας με την Λ.Χρυσικοπούλου. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ελβετία, Αυστρία, Γαλλία και Γερμανία.

 

Europass Aisx yleia 2

 

To video art “Sparus Aurata” παρουσιάστηκε ως video mapping και κομμάτι του site specific installation “Europass” πάνω σe αποσυρμένα / αγκυροβολημένα πλοία στο λιμάνι της Ελευσίνας στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Αισχύλεια 2016»

Φωτογραφίες: Ιωάννης Στεφανίδης

Final EUROPASS 12

31 Αυγούστου

Θέση "Καλυμπάκι"/Λιμάνι Ελευσίνας

Με τη συνδιοργάνωση των

dimosEl

aishilia

eleusis2021

 

Social Media

 

facebook

instagram

instagram

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter της ιστοσελίδας μας για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και νέα του Eye's Walk Digital Festival.

Contact us

Email at: info [at] eyeswalk [dot] gr
Όνομα - επώνυμο(*)
Please type your full name.

E-mail(*)
Invalid email address.

Κείμενο Μηνύματος
Invalid Input

Captcha(*)
Invalid Input

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes